5 SFATURI PENTRU A SCAPA DE ACNEE

Ai simtit vreodata ca pielea ta se comporta ca in adolescenta?

Ei bine…nu esti singura iar motivul il reprezinta hormonii.

Poti fi surprinsa de cate lucruri sunt responsabili hormonii tai, marea majoritate a noastra le observam doar la ciclurile noastre lunare, dar de fapt ei au sute de functii diferite in fiecare zi.

 Hormonii sunt mesagerii chimici care calatoresc prin fluxul sanguin pentru a le spune celulelor tale ce sa faca si cand sa faca. Acest lucru ii face sa fie una dintre cele mai puternice si influente substante chimice din corpul uman.

Acneea hormonala este legata in mare de testosteron (un hormon masculin). Cercetarile sugereaza faptul ca persoanele care sufera de acnee severa au un nivel mai ridicat de testosteron.

CARACTERISTICILE ACNEEI HORMONALE

  • Eruptiile sunt situate in principal in zona barbiei si a maxilarului, iar uneori chiar pe obraz si gat
  • Eruptiile pot fi usoare sau severe
  • Cosurile pot fi mai dese in acea perioada a lunii

Hormonii joaca un rol important in determinarea modului in care functioneaza pielea ta si sunt adesea responsabili de acnee. Totodata ei lucreaza la reglarea cresterii, la dezvoltarea metabolismului, la functia tesuturilor, la functia sexuala si de reproducere, la modul in care corpul tau foloseste alimentele, la reactia corpului in situatii de urgenta si chiar si la starile sufletesti.

5 Sfaturi pentru a scapa de acneea hormonala

  • Evitati alimentele bogate in glicemie cum ar fi zaharul, carbohidratii foarte rafinati si alimentele procesate.

     Toate aceste alimente se transforma in zaharuri in corp ceea ce duce la cresterea nivelului insulinei iar nivelul crescut al insulinei genereaza eruptii.

  • Evitati lactatele

      Exista foarte multi hormoni in alimentele pe care le consumam. Lactatele sunt unele dintre ele intrucat contin hormoni de vaca care pot impacta nivelul nostru de hormoni generand eruptii pe piele. Incercati alte alternative de lactate precum laptele de migdale sau orez.

  • Atentie la stres

Stresul poate avea un impact negativ major asupra pielii tale. Petreceti macar putin timp in fiecare zi intr-o stare de relaxare, in special cand va efectuati rutina de ingrijire a pielii. Incercati sa includeti masajul in partea de curatare a fetei pentru a va relaxa pielea si mintea. Daca esti calma si pielea ta va fi calma.

  • Nu va exfoliati pielea

Daca va exfoliati pielea cu produse agresive care contin peroxid de benzoil va vor irita pielea si o vor usca. Daca suferiti deja si de o productie de glande uleioase cauzata de nivelul de hormoni, acest lucru nu va face decat sa agraveze problema. Folositi doar produse care lucreaza cu functiile naturale ale pielii.

  • Dormiti suficient

Daca nu dormi suficient, corpului tau ii va fi mai greu sa proceseze zaharurile si iti va genera o pofta mai mare de alimente dulci, ceea ce stim deja ca dauneaza pielii. Dormiti intre 7 si 8 ore pe noapte.

Cei 4 hormoni care afecteaza pielea:

  • TESTOSTERONUL
  • ESTROGENUL
  • PROGESTERONUL
  • INSULINA

TESTOSTERONUL

Testosteronul este hormonul responsabil de productia sebumului pielii. Cu cat este mai mare nivelul de testosteron cu atat ai mai mari sanse sa apara cosuri.

Testosteronul apartine in principal grupului de hormoni masculini numiti de obicei androgeni si sunt in mare parte responsabili cu dezvoltarea baietilor in barbati.

ESTROGENUL SI PROGESTERONUL

Estrogenul si progestogenul sunt hormoni feminine si sunt responsbili cu maturizarea functiei de reproducere feminine. Stiti voi, cand va cresc sanii, va vine ciclul, ramaneti insarcinate..toate lucrurile feminine.

INSULINA

Insulina mentine nivelul de glucoza ( zahar) in sange. Nivelul ridicat de glucoza in sange determina cresterea nivelului de insulina, mai precis factorul de crestere asemanator insulinei -1 (IGF-1). Studiile au aratat ca nivelurile mai mari de IGF-1 din sange duc la cresterea nivelului de sebum din piele. Si mai simplu spus, daca mananci prea mult zahar pielea ta se va ingrasa si va fi predispusa la eruptii.

Interesant este faptul ca atat baietii cat si fetele au toti cei patru hormoni. Doar ca in cantitati diferite. Fetele au o cantitate mai mare de hormoni feminini si mai putin testosteron in timp ce baietii au un nivel ridicat de testosteron si mai putin estrogen si progesteron. Fetelor….testosteronul este motivul pentru care aveti par pubian si la subrat. 

 In timpul ciclului menstrual hormonii fluctueaza semnificativ de aceea puteti observa o crestere a numarului cosurilor in acea perioada a lunii. Iar acest lucru se intampla si dupa adolescenta.

 La baieti, in perioada pubertatii, sunt multe cresteri ale nivelului de testosteron, motiv pentru care observam o crestere a eruptiilor acneice in special in perioada adolescentei.

STATISTICA:

26% dintre femeile cu varsta in jur de 30 ani sufera de eruptii acneice.

Cand nivelul hormonilor este echilibrat corpul se dezvolta armonios. Dar cand nivelul hormonilor este prea ridicat sau prea scazut acest lucru poate cauza dezechilibre atat ale corpului cat si ale pielii.

TESTAREA HORMONILOR

Va puteti testa nivelul de hormoni in mai multe moduri pentru a putea determina daca exista dezechilibre hormonale care stau la baza acneei. Intrucat testul de sange se efectueaza la un anumit moment in timp, testul hormonal al urinei la 24 de ore sau testele multiple de saliva efectuate la intervale diferite de timp pot oferi informatii mai utile. In anumite situatii sunt recomandate mai multe metode de testare concomitente.

  Desi acneea hormonala este generata preponderent intern, majoritatea clientilor nostri cu acest tip de acnee au avut rezultate minunate cu produsele noastre naturale intrucat acestea ii permit pielii sa ramana calma si sunt create sa lucreze cu functia naturala a pielii.

   Aceste produse naturale sunt o combinatie de intelegere a ceea ce are nevoie pielea ta si de rutina potrivita de ingrijire a pielii fapt care duce la o piele mai sanatoasa din interior spre exterior.

cumpara acum
cumpara acum
-25%
Prețul inițial a fost: 210,00 lei.Prețul curent este: 158,00 lei.
-25%
Prețul inițial a fost: 250,00 lei.Prețul curent este: 188,00 lei.
-27%
Prețul inițial a fost: 450,00 lei.Prețul curent este: 330,00 lei.
-26%
Prețul inițial a fost: 120,00 lei.Prețul curent este: 89,00 lei.
-26%
Prețul inițial a fost: 120,00 lei.Prețul curent este: 89,00 lei.
-26%
Prețul inițial a fost: 80,00 lei.Prețul curent este: 59,00 lei.
-24%
Prețul inițial a fost: 130,00 lei.Prețul curent este: 99,00 lei.